19 ℃

Gemeente Lansingerland sluit vriendschappelijke stedenband met Londen

Foto: Michiel1972 / Wiki Commons CC / Sven Hansche / Shutterstock.com

Prachtig nieuws uit Lansingerland. De Gemeente Lansingerland en Londen hebben een vriendschappelijke stedenband met elkaar getekend. Een stedenband houdt in dat de gemeenten een actieve rol spelen in het samenwerken en bevoorrechten van elkaars belangen. Wij spraken de burgemeester van Lansingerland, Pieter van der Stadt.

“Lansingerland en Londen zijn op vele fronten vergelijkbaar, dus een vriendschapsband lag al langer voor de hand. Maar na onze succesvolle uitwisseling van basisschoolleerlingen wisten wij het zeker: hier moeten wij meer mee gaan doen”, aldus Van der Stadt. “Samen met Boris (Johnson, red.) heb ik een intensieve samenwerking opgezet op het gebied van educatie, handel en gezondheidszorg. De eerste vriendschapsband na de Brexit.”

De gemeente Lansingerland kent veel agrarische en sierteeltbedrijven, een branche die in het hart van de Engelse metropool nauwelijks is ontwikkeld. De burgemeester vervolgt: “Dit is natuurlijk fantastisch nieuws voor de Londenaren, die vanaf nu kunnen profiteren van mijn kennis en ervaring op het gebied van gemeentebestuur. Maar ook de bevolking van Lansingerland is enthousiast over deze deal. Het leeft enorm binnen de gemeente. Je kunt wel zeggen dat onze inwoners het Engelse virus flink te pakken hebben.”

 
Deel dit artikel: