17 ℃

Gemeente geeft duurste nieuwjaarsreceptie ooit

De nieuwjaarsreceptie is in veel gemeenten een traditie. Burgers krijgen de gelegenheid om samen met de burgemeester te proosten op het nieuwe jaar. Eén gemeente pakt dit jaar flink uit.

Foto: Katjabakurova / Shutterstock.com

Onderzoeksbureau QuestionIt zocht uit hoeveel geld gemeenten aan de nieuwjaarsreceptie uitgeven. De meeste gemeenten houden het eenvoudig: een kopje koffie met een plakje cake in het gemeentekantoor. Maar de gemeente Strielwouden geeft de duurste nieuwjaarsreceptie.

Strielwouden huurt een exclusief hotel af, waar voor alle inwoners een glas champagne klaarstaat. Er zijn schalen met exclusieve hapjes en dertig oestermeisjes serveren bâton-oesters, die speciaal hiervoor uit Tasmanië zijn geïmporteerd. Dit jaar is voor het eerst ook een tafel met kaviaar opgesteld.

De receptie kost ruim vier ton, of omgerekend zo’n 2.650 euro per inwoner. “Strielwouden wil graag een gastvrije, aantrekkelijke gemeente zijn. En daar hoort natuurlijk een gratis hapje en drankje bij”, aldus wethouder Pegelaar. “De OZB-belasting krikken we op met 32%, de rest komt uit het ouderenpotje. Zo houden we het voor ons als gemeente betaalbaar.”

Voor de kinderen is er limonade.

 
Deel dit artikel: