23 ℃

Gemeente eist dat Hans zijn kerstboom verwijdert

Met een hoogte van ruim twaalf meter is het een echte blikvanger. Toch moet Hans Dorsmolen zijn enorme kerstboom binnen twee dagen verwijderen. Hij vergat een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

kerstboom-hans-dorsmolenAl jarenlang pakt de familie Dorsmolen flink uit met kerst. Het hele huis wordt versierd met duizenden lampjes. Natuurlijk zet Hans Dorsmolen een flinke kerstboom. Dit jaar importeerde hij een Nordmann-spar van maar liefst twaalf meter uit Noorwegen. Met een hoogwerker werd het gevaarte woensdagmiddag overeind gezet. Toch lijkt de versierde boom de kerst niet te gaan halen. De gemeente heeft geen toestemming verleend.

“Ik wilde gewoon een beetje gezelligheid in de straat, maar de gemeente ziet mijn kerstboom als een tijdelijk bouwwerk hoger dan 5 meter. Daarvoor is een vergunning nodig. Daar had ik nooit over nagedacht”, zegt de 46-jarige Hans.

Hans hoopte dat zijn kerstboom tot na de feestdagen zou worden gedoogd, maar de gemeente is onverbiddelijk. Binnen twee dagen moet de boom weg zijn, anders laat de gemeente hem weghalen. De kosten: drieduizend euro. “Dat kan ik niet betalen”, zegt Hans teleurgesteld.

De gemeente laat desgevraagd weten dat er geen uitzonderingen worden gemaakt. “Er zijn nou eenmaal regels en die gelden ook voor de heer Dorsmolen”, aldus een woordvoerder. “Helaas moeten we streng zijn, anders zet volgend jaar iedereen zo’n kerstboom.”

 
Deel dit artikel: