Gemeente Bunschoten straft Rusland met zwaar pakket aan sancties

Foto: Frederic Legrand COMEO / Shutterstock.com / YT CC

Bunschoten is de eerste gemeente die sancties aankondigt tegen Rusland. De sancties zijn een reactie op de Russische inval in het oosten van Oekraïne.

Melis van de Groep, burgemeester van Bunschoten, maakte de sancties bekend in een toespraak die live bij RTV Bunschoten werd uitgezonden. “Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten veroordeelt de Russische acties in Oekraïne. Een dergelijke schending van de territoriale rechten van een soevereine staat wordt door Bunschoten niet getolereerd”, aldus de burgemeester.

De gemeente Bunschoten heeft per direct een ‘massief pakket sancties’ tegen Rusland ingesteld. “Russische bedrijven mogen geen afval meer brengen naar de gemeentewerf op het industrieterrein van Bunschoten. Daarnaast wordt de import van Russische goederen naar Bunschoten aan banden gelegd, alsmede de export van Bunschoter koek en andere lekkernijen naar Rusland”, lichtte de burgemeester toe. “Bovendien hoeft president Poetin, mocht hij naar onze gemeente komen, niet te rekenen op de hartelijke ontvangst die wereldleiders in Bunschoten normaliter ten deel valt.”

 
Deel dit artikel: