13 ℃

Gemeente Beesel overweegt herinvoering doodstraf

Beesel heeft plannen om de doodstraf opnieuw in te voeren. Op die manier wil de Limburgse gemeente zich wapenen tegen een mogelijke terreuraanslag. “De recente gebeurtenissen in de wereld vragen om harde maatregelen”, zegt wethouder Harry Mussels.

gemeente-BeeselDe gemeente Beesel staat bekend om haar harde aanpak van terroristen. “Daarom is hier nog nooit een aanslag gepleegd”, legt wethouder Mussels uit. “Met harde straffen hopen wij eventuele terroristen af te schrikken. Tot nu toe heeft dat gewerkt.”

De laatste ter dood veroordeelde crimineel in de gemeente was Klaas Mieghelse, wegens de moord op zijn kapper. De executie werd op 5 oktober 1859 voltrokken. Daarna werd de doodstraf in Beesel officieel afgeschaft.

Na de recente aanslagen in Parijs en Bagdad moet het gemeentelijke strafbeleid worden herzien, vindt Mussels. “Terrorisme moet keihard worden bestreden, ook in Beesel. Wij zijn een kleine gemeente met ruim dertienduizend inwoners en vormen zo een risicogebied. Een preventieve uitvoering van de doodstraf kan terroristen uitschakelen vóórdat ze toeslaan.”

De gemeenteraad stemt volgende week over het voorstel.

 
Deel dit artikel: