18 ℃

Gematigde Wilders overweegt PVV-minderheidskabinet: “Vriendelijk gebaar naar minderheden”

Gematigde Wilders overweegt PVV-minderheidskabinet: “Vriendelijk gebaar naar minderheden”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - Sinds de verkiezingswinst van de PVV klinkt er vooralsnog weinig enthousiasme bij andere partijen om mee te regeren. Hoewel Geert Wilders erkent dat de kabinetsformatie hierdoor moeizamer kan verlopen, blijft hij ook denken in oplossingen. Zo overweegt Wilders een minderheidscoalitie met 37 PVV-zetels.

“Om het land goed en efficiënt te kunnen besturen, is een meerderheid in de Tweede Kamer natuurlijk een pré”, geeft Wilders toe. “Toch vind ik niet dat de hardwerkende Nederlander moet lijden onder het gebrekkige verantwoordelijkheidsgevoel van mijn politieke collega’s. Daarom sluit de PVV een coalitie met slechts 37 zetels zeker niet uit.”

Wilders vertelt dat hij zelfs al heeft nagedacht over de naam van een dergelijke regeringscoalitie. Hij spreekt over een ‘PVV-minderheidskabinet’: “Dat is een benaming die tevens recht doet aan alle Nederlanders met een migratieachtergrond of andere geloofsovertuiging. Ik zie het vooral als een vriendelijk gebaar naar de minderheden waar mijn partij zo trots is.”

Overigens verwacht Wilders wel een tegenprestatie: “Onder het bewind van een PVV-minderheidskabinet verwacht ik dat minderheden ons beleid accepteren. De liefde moet immers wel van twee kanten komen.”

 
Deel dit artikel: