18 ℃

Gele Hesjes-beweging opnieuw op bezoek bij Rutte

Foto: Ralf Maassen / Dutchmen / Shutterstock.com

Een afvaardiging van de protestgroep Gele Hesjes heeft een bezoek gebracht aan premier Mark Rutte. De groep heeft met de premier gesproken over alledaagse problemen die de schuld zijn van premier Rutte.

De ontmoeting vond plaats op het ministerie van Binnenlandse Zaken. In tegenstelling tot bij het vorige bezoek kreeg Rutte nu wel van iedereen een hand. Daarna mochten de leden van de Gele Hesjes-beweging ruim twee uur mopperen tegen de premier.

“Ik heb het koud”, aldus Geel Hesje Miranda Oosterhol (53). “Ik moest vanmorgen al om 10:00 uur op om hier naartoe te gaan. Mijn vader heeft zijn hele leven gewerkt voor zijn pensioen en vorige maand is hij overleden. Het wordt steeds vroeger donker. Sinds de euro is alles twee keer zo duur. Ik moet poepen. Andere mensen gaan drie keer per jaar op vakantie en ik heb daar geen geld voor. Ik moet vier keer per maand solliciteren. Zwarte Piet moet blijven.”

Volgens Oosterhol was het gesprek met premier Rutte teleurstellend. “Ze hebben wel gebeld met de burgemeester van Sittard, omdat een Geel Hesje daar uit huis gezet dreigt te worden. Dat was heel mooi”, zegt Oosterhol. “Maar Rutte wil niks doen aan mijn dakgoot. Die lekt al vier maanden. En we kregen alleen koffie. Geen koekje. Niks.”

 
Deel dit artikel: