12 ℃

Gelderse Mariska (25) wint Nationale Moedermelktest

Gelderse Mariska (25) wint Nationale Moedermelktest
Foto: Kjetil Kolbjornsrud / Shutterstock.com

De 25-jarige Mariska Ruitenheer uit Arnhem is de trotse winnares van de Nationale Moedermelktest 2023. De jury beoordeelde haar melk met het rapportcijfer 9. “Niet te vet, hoog op smaak en met een licht zoete afdronk”, luidde het oordeel van de jury.

Dit jaar deden ruim 150 moeders mee aan de test. “De kwaliteit van de melk is dit jaar bijzonder goed. Het niveau van de moeders ligt dicht bij elkaar”, aldus juryvoorzitter Maaike Steimerdink van het Overkoepelend Orgaan Consultatiebureaus, dat de test organiseerde.

Mariska’s melk behaalde bijna de maximale score. “Gezond eten, vroeg naar bed en voortdurend blijven proeven”, antwoordt Mariska als we haar vragen naar het geheim van haar uitzonderlijke melkkwaliteit.

Bijna alle deelneemsters kregen van de jury het oordeel “voldoende”. Toch vielen zeven moeders door de mand. Onderaan eindigde de melk van Charlène Uylenbosch, met het rapportcijfer 3. “Mevrouw Uylenbosch had vlak voor de test asperges gegeten. Ja, dan weet je dus echt niet waar je mee bezig bent. Heel jammer”, aldus de juryvoorzitter.

 
Deel dit artikel: