Gelders schildersbedrijf zegt niet schuldig te zijn aan sabotage Nord Stream-gasleidingen

Gelders schildersbedrijf zegt niet schuldig te zijn aan sabotage Nord Stream-gasleidingen
Foto: Russian State Television / Phovoir / Shutterstock.com

Nog steeds is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het opblazen van de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Wel wijzen steeds meer bedrijven elke betrokkenheid van de hand.  

Afgelopen week raakten de onderzeese gasleidingen Nord Stream 1 en 2 zwaar beschadigd door explosies. De leidingen zijn vrijwel zeker gesaboteerd. Over de daders wordt volop gespeculeerd. Westerse landen wijzen naar Rusland, terwijl dat land juist suggereert dat de Verenigde Staten achter de sabotageactie zitten. “Wij hebben er in ieder geval niets mee te maken”, schrijft schildersbedrijf Dimmerink uit Doetinchem in een persverklaring.

“Wij willen absoluut niet met de explosies bij Nord Stream in verband worden gebracht. Dimmerink Schilderwerken houdt zich bezig met het aanbrengen van kwaliteitsverf en coatings voor binnen en buiten. Met onderzeese gasleidingen willen wij niets te maken hebben”, zegt eigenaar Joost Dimmerink.

Eerder hebben ook het Nederlandse kinderkledingmerk Ojopi en de Maastrichtse stadsbakkerij Maelenberg elke betrokkenheid bij de sabotage van de Nord Stream-gasleidingen krachtig ontkend.

 
Deel dit artikel: