15 ℃

Geit Bertus niet op kandidatenlijst Sylvana Simons

Sylvana Simons heeft de kandidatenlijst van haar politieke partij Artikel 1 bekendgemaakt. Op de lijst staat een multicultureel gezelschap van kandidaten die bij de komende verkiezingen hopen op een Kamerzetel. Toch ontbreekt geit Bertus.

geit-bertus

Foto: iStock – Getty Images – Brandonhirtphoto

Simons is zelf lijsttrekker van Artikel 1. Op de tweede plaats staat het Haagse raadslid Fatima Faïd. Unicef-medewerkster Brigitte Sins kreeg de derde plaats op de kandidatenlijst. “Ik ben ontzettend blij dat de lijst een echte afspiegeling is van Nederland. We hebben mensen van allerlei kleur, van allerlei pluimage”, zei Simons bij RTL Late Night.

Of de kandidatenlijst van Simons’ politieke partij inderdaad een representatieve afspiegeling van Nederland is valt nog te bezien. Vreemd genoeg staat op de lijst geen enkel dier. Ook de 6-jarige geit Bertus haalde de lijst niet. Een flinke teleurstelling voor Bertus, die in het dagelijks leven werkzaam is op een kinderboerderij in Schiedam.

Politiek analist Fons Knielen noemt het “hoogst opmerkelijk” dat Bertus niet op de kandidatenlijst staat. “Nederland telt zo’n twaalf miljoen hoefdieren die zich nu niet op de kieslijst vertegenwoordigd zien. Een gemiste kans voor Artikel 1”, aldus Knielen.

Toch lijken de politieke ambities van Bertus niet verdwenen. Mogelijk neemt hij als ééngeitspartij deel aan de verkiezingen in maart.

 
Deel dit artikel: