15 ℃

Gefopt! Doventolk Mirjam Stolk is eigenlijk helemaal niet doof

Gefopt! Doventolk Mirjam Stolk is eigenlijk helemaal niet doof
Foto: YT CC

UTRECHT - Doventolk Mirjam Stolk is populair op internet. Haar versie van het songfestivallied Europapa in gebarentaal werd al miljoenen keren bekeken. Maar nu blijkt dat Mirjam iedereen heeft gefopt.

Mirjam Stolk is de populairste doventolk van Nederland. Ze kreeg in de afgelopen dagen veel complimenten voor haar vertolking van het liedje Europapa in gebarentaal. Niemand had toen nog in de gaten welk geheimpje ze verborgen hield. Want wat blijkt? Mirjam is helemaal niet doof! Ze is zelfs niet eens slechthorend. Met haar oren is helemaal niets mis.

Een korte zoektocht op YouTube wijst uit dat Mirjam al langer de boel bedondert. Zes jaar geleden gebaarde ze het liedje Shape of you van Ed Sheeran, terwijl ze ook toen gewoon kon horen en dus had kunnen zingen.

Sommigen kunnen Mirjams grap wel waarderen, maar anderen voelen zich bedonderd. “Je zal maar ├ęcht doof of slechthorend zijn en dan zo te kakken gezet worden”, reageert iemand op X. “Wat bezielt die vrouw om daar dan te gaan staan doen alsof ze doof is?”

 
Deel dit artikel: