18 ℃

Geert Wilders heeft geen moeite met taakstraf

De rechtbank buigt zich over de vraag of Geert Wilders moet worden veroordeeld voor zijn “minder Marokkanen”-uitspraken. De PVV-leider is zelf niet in de rechtszaal aanwezig. Hij lijkt zich alvast voor te bereiden op een eventuele taakstraf.

geert-wilders-taakstrafWilders is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen en het aanzetten tot discriminatie en haat. Aanleiding zijn de uitspraken die Wilders deed tijdens een PVV-bijeenkomst op 19 maart 2014. Wilders vroeg zijn publiek: ‘Willen jullie meer of minder Marokkanen?’, waarna het publiek ‘minder minder’ scandeerde.

Mocht Wilders inderdaad schuldig worden bevonden, dan hangt hem mogelijk een taakstraf boven het hoofd. Volgens ingewijden zou een taak bij de plantsoenendienst het best bij de PVV-leider passen. “Hij zou met zo’n straf geen enkele moeite hebben. Je verwacht het niet, maar Wilders is ontzettend handig in de tuin. Geef hem een buxus en een heggenschaar en hij maakt een echt kunstwerk.”, aldus een buurtbewoner van de politicus.

Volgens een medewerker van de Haagse plantsoenendienst is de hulp van Wilders meer dan welkom. “We hebben al gevraagd of de mensen meer of minder onkruid in de stad willen. Eigenlijk gaf iedereen hetzelfde antwoord.”

 
Deel dit artikel: