19 ℃

Geert (48) stopt met fossiele brandstoffen: “Ik poets mijn tanden voortaan elektrisch”

Geert (48) stopt met fossiele brandstoffen: “Ik poets mijn tanden voortaan elektrisch”
Foto: Talya Photo / Shutterstock.com

ZOETERMEER - Om de kans te vergroten dat de klimaatdoelen van Parijs worden behaald, heeft Geert Franssen (48) uit Zoetermeer besloten om zijn tanden voortaan elektrisch te poetsen. Geert hoopt dat zijn duurzame stap leidt tot een schonere en leefbaardere wereld voor huidige en toekomstige generaties.

“Ik doe wat ik kan”, vertelt Geert. “Veel mensen zijn passief, omdat ze vinden dat alleen de grote bedrijven een rol van betekenis kunnen spelen in het reduceren van broeikasgassen. Ik vind zo’n opvatting een teken van zwakte. Ieder individu kan namelijk het verschil maken door klimaatbewust bezig te zijn, bijvoorbeeld door de tanden voortaan elektrisch te poetsen. Ik hoop over een paar jaar helemáál geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken in mijn badkamer.”

Naast het tegengaan van klimaatverandering heeft elektrisch tandenpoetsen volgens Geert nog veel meer voordelen: “Om te beginnen is poetsen op elektriciteit stukken goedkoper. Bovendien is er geen sprake meer van een verbrande oliegeur na het poetsen, waardoor ik mijn frisse adem beter kan ruiken. Tot slot neemt de laadpaal zeer weinig ruimte in gebruik, want hij kan gewoon op mijn wasbak staan. Erg fijn.”

Als elektrisch tandenpoetsen Geert blijft bevallen, overweegt hij over enkele jaren zijn dieselwagen in te ruilen voor een elektrische auto.

 
Deel dit artikel: