Geen straf voor jagers die Cecil doodden

Ook een tweede jager, die vorig jaar betrokken was bij de omstreden moord op de leeuw Cecil, wordt daarvoor niet gestraft. De Zimbabwaanse rechtbank vindt de aanklacht tegen Theo Bronkhorst te vaag.

dodeleeuwJagers Walter Palmer en Theo Bronkhorst raakten vorig jaar in opspraak, nadat ze voor hun plezier de Afrikaanse leeuw Cecil hadden gedood. Bronkhorst hielp de Palmer bij het regelen van de vergunningen en ontving daarvoor 45.000 euro. Tevens lokte Bronkhorst de leeuw met aas en gaf hij Palmer de opdracht om de trekker over te halen. Wereldwijd werd met afschuw gereageerd op de plezierjacht.

Palmer had weliswaar een jachtvergunning, maar mocht niet jagen in het gebied waar Cecil werd doodgeschoten. Desondanks heeft de rechtbank de twee vrijgesproken, meldt Metro.

Jaarlijks worden in Afrika honderden zeldzame wilde dieren afgeschoten door Westerse trofeejagers, die daar veel geld voor betalen. Natuurbeschermers zijn blij met de jagers, omdat het geld hard nodig is voor het behoud van het natuurgebied.

 
Deel dit artikel: