17 ℃

Geen puntmuts meer voor kabouters in Efteling

Foto: Julia700702 / Shutterstock.com

Het zat er al lang aan te komen en nu is de kogel dan echt door de kerk: de kabouters zweren, onder zware druk, de puntmuts af. Onder meer in attractiepark De Efteling zullen kabouters vanaf volgende maand geen puntmuts meer dragen. Dat melden bronnen binnen de kaboutergemeenschap.

De puntmuts is door het jarenlange gebruik van de Amerikaanse Ku Klux Klan (KKK) namelijk een besmet symbool geworden. Kabouters willen voorkomen dat zij door de puntmuts onbedoeld in verband worden gebracht met racisme.

En dat is een hard gelag voor de wereldwijde kabouterpopulatie. Zeker voor de Afrikaanse kabouters die zich jarenlang hebben verzet tegen de oneigenlijke culturele toe-eigening van de puntmuts door de fascistische KKK. Maar het mocht allemaal niet baten, want de puntmuts heeft zo’n slecht imago gekregen dat de kabouterkoning zich genoodzaakt ziet om de puntmuts voor eens en altijd te verbieden.

Vooral Olaf Puca, hertog van Zimbabwe, heeft het zwaar met het besluit van de koning: “Het is toch godgeklaagd dat wij als zwarte kabouters geen puntmuts meer mogen dragen, omdat een stelletjes Amerikaanse fascisten de puntmuts in diskrediet heeft gebracht? Waar houdt dit op? Straks moeten walrussen hun snorharen scheren omdat mijnheertje Adolf de snor in diskrediet heeft gebracht.”

 
Deel dit artikel: