18 ℃

Geen hulp geallieerden tijdens Nederland-Duitsland

Foto: Photoyh / Shutterstock.com

Het Nederlands Elftal zal het dinsdagavond moeten opnemen tegen Duitsland zonder hulp van de geallieerden. De elftallen van onder meer Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten hebben aangegeven zich niet in de wedstrijd te willen mengen.

Het lijkt er op dat Nederland vooralsnog alleen staat in de match tegen Duitsland. Tijdens topoverleg binnen de FIFA bleek dat Nederland op weinig steun kan rekenen. Verschillende bondgenoten houden zich vooralsnog afzijdig in het conflict.

Bondscoach Louis van Gaal is teleurgesteld. “Van Zwitserland kun je dit verwachten, maar niet van landen die we al decennia lang als trouwe bondgenoten beschouwen. Juist op dit moment is het belangrijk dat we samen een front vormen tegen de Duitsers. Dan kun je niet neutraal blijven”, aldus de bondscoach.

Van Gaal hoopt dat andere landen zich in de loop van de wedstrijd alsnog bij Nederland aansluiten: “Er is een kans dat de Verenigde Staten na de eerste Duitse aanval alsnog het veld betreden. Dat hebben we eerder gezien.”

 
Deel dit artikel: