17 ℃
Schokkend:

Geen enkel kaartje verkocht voor restant wedstrijd Ajax-Feyenoord

Geen enkel kaartje verkocht voor restant wedstrijd Ajax-Feyenoord
Foto: Irfan Setiawan / Shutterstock.com

AMSTERDAM - De Ajax-supporters lijken helemaal klaar te zijn met hun eigen club. In de Johan Cruijff Arena speelde de club woensdagmiddag voor een geheel leeg stadion het restant van de wedstrijd tegen aartsrivaal Feyenoord.

Voetbalverslaggever Joost Moskou heeft maar een woord nodig om de wedstrijd Ajax-Feyenoord te typeren: “Schokkend.” Volgens Moskou is het nooit eerder voortgekomen dat de supporters zo massaal hun afkeur hebben laten blijken: “Zelfs bij bekerwedstrijden tegen derdeklas-amateurs zat het stadion alsnog halfvol. Een leeg stadion is echt een triest dieptepunt.”

Moskou kan wel enkele redenen bedenken waarom er minder belangstelling was, maar dan nog vindt hij het een veeg teken voor Ajax: “Kijk, de wedstrijd werd om 14:00 uur in de middag gespeeld. Dat is natuurlijk gekkenwerk. En ook het feit dat Ajax sportief in zwaar weer zit, helpt niet mee. Maar helemaal niemand in het stadion is wel heel pijnlijk. Persoonlijk vind ik dat Ajax nu hard moet ingrijpen en een signaal richting achterban moet geven. Wellicht kunnen ze eens beginnen met het ontslaan van de technisch directeur.”

 
Deel dit artikel: