Geen bitterballen meer bij persconferenties over coronavirus

Foto: YT CC / Nitr / Shutterstock.com

Bij de persconferenties over het coronavirus mag geen schaal met bitterballen meer rondgaan onder de aanwezige leden van de pers. Op verzoek van het RIVM is het bittergarnituur verdwenen. 

Het is gebruikelijk dat bij persconferenties van het kabinet een schaal met bitterballen rondgaat. De smakelijke traktatie werd in 2008 door Mark Rutte geïntroduceerd en sindsdien zijn de bitterballen een echte traditie geworden. ‘De ballen van Mark’ worden de snacks genoemd. Maar in verband met het besmettingsgevaar zullen de journalisten het nu zonder de bitterballen moeten doen.

“Dames en heren, helaas zijn er geen bitterballen”, zei Rutte dinsdagavond voor aanvang van de persconferentie. “U zult begrijpen dat het laten rondgaan van een schaal bitterballen momenteel een onaanvaardbaar gezondheidsrisico met zich meebrengt. Iedereen zit met z’n tengels aan die ballen en zo zouden we elkaar kunnen besmetten. Dat moeten we niet willen.”

De premier benadrukte dat een biertje of een wijntje bij de persconferentie geen kwaad kan, mits het glas niet wordt gedeeld.

 
Deel dit artikel: