“Geef dat vakantiegeld maar aan asielzoekers”

De meeste werkende Nederlanders ontvangen deze maand hun vakantiegeld. Toch besteedt slechts één op de drie werknemers dat geld daadwerkelijk aan vakantie. “Dan kunnen we er beter mee stoppen”, vindt Frans van Deuteren van het Landelijk Economisch Platform.

geef-dat-vakantiegeld-maar-aan-asielzoekersUit een peiling van NU.nl blijkt dat slechts een derde van de Nederlanders hun vakantiegeld uitgeeft aan vakantie. 14% gebruikt het vakantiegeld voor het aflossen van schulden of het betalen van achterstallige rekeningen. “Daar is dat geld niet voor bedoeld”, zegt Van Deuteren. “De overheid moet hier een stokje voor steken. Het blijkt maar weer dat Nederlanders niet met geld om kunnen gaan.”

Het Landelijk Economisch Platform stelt voor om het vakantiegeld gewoon af te schaffen. “Het vakantiegeld komt nu niet terecht bij de toeristische sector, waarvoor het eigenlijk bedoeld is”, aldus Van Deuteren. “Bedrijven zouden moeten worden verplicht om het vakantiegeld over te maken aan de Belastingdienst. Dan kan het worden besteed aan mensen die het harder nodig hebben, zoals bijvoorbeeld de asielzoekers. Zij willen wél op vakantie.”

 
Deel dit artikel: