13 ℃

Geboortestal Jezus Christus wordt weer bed & breakfast

Geboortestal Jezus Christus wordt weer bed & breakfast
Foto: Cory Seamer / Thanakorn Hongphan / Sanit Fuangnakhon / Shutterstock.com

Binnenkort is het weer mogelijk om te overnachten in de originele stal van Bethlehem. De geboortestal van Jezus Christus wordt weer een bed & breakfast, precies zoals tweeduizend jaar geleden.

De stal in Bethlehem is waarschijnlijk de beroemdste stal ter wereld. Jozef en de hoogzwangere Maria zochten er in het jaar 0 hun toevlucht. Op Eerste Kerstdag werd Jezus Christus in de stal geboren.

De stal staat er nog steeds, maar verkeert wel in belabberde staat. Een christelijke ondernemer kocht de stal en wil er weer een bed & breakfast van maken. “Samen met een aannemer zijn we nu bezig om de stal in oude glorie te herstellen. Vanwege de historische waarde denken wij dat er voldoende mogelijkheden zijn om de stal commercieel te exploiteren”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Als de renovatie is afgerond kan de stal worden geboekt als overnachtingsplek. Gasten kunnen slapen in het stro, precies zoals Jozef en Maria dat tweeduizend jaar geleden deden. Voor de kinderen zijn kribbes beschikbaar.

 
Deel dit artikel: