16 ℃

Gasprijs omlaag: Verwarming kan weer naar comfortabele 16 graden

Gasprijs omlaag: Verwarming kan weer naar comfortabele 16 graden
Foto: Lopolo / Shutterstock.com

De gasprijs is sinds augustus aan het dalen. De meeste energiebedrijven laten weten dat hun klanten in januari al gaan merken dat de prijzen minder hoog zijn. Dit goede nieuws heeft tot gevolg dat de meeste Nederlanders hun verwarming weer kunnen oppoken naar een comfortabele 16 graden.

Na de piek in augustus is de gasprijs nu nog maar zo’n € 3,40 per kuub. En dat terwijl er was gerekend op een verhoging van 50%. Een enorme meevaller dus voor iedere Nederlander. Door dit mazzeltje mag de verwarming volgens de meeste experts weer iets hoger.

Ook energie-expert Maartje de Wit ziet het zonnig in: “Dat de gasprijs daalt is een flinke opsteker. Uiteraard is verwarming nog niet voor iedereen weggelegd, maar goed opgeleide tweeverdieners kunnen de teugels nu echt wel wat laten vieren. Als je verder gewoon zuinig doet, kun je rustig genieten van een kamertemperatuur van 16 graden.”

Volgens De Wit komt de daling van de gasprijs op precies het goede moment: “Vanwege de prijsstijgingen zijn veel Nederlanders nog niet op vakantie geweest. Maar als je straks de thermostaat op een heerlijke 16 graden zet, voelt het toch een beetje alsof je op een tropisch strand ligt.”

 
Deel dit artikel: