18 ℃

Garam Masala (63) stopt met kruidenimperium

Foto: Stockpexel / Shutterstock.com

Bijna veertig jaar bouwde ze aan haar bedrijf. Haar kruidenmengsel is inmiddels in elke supermarkt te koop. Nu vindt Garam Masala het mooi geweest.

Ironisch genoeg ontstond haar succes uit pure armoede. “Na een dag hard werken ontdekte ik dat er bijna niets meer te eten was. Alles wat ik nog in huis had, flikkerde ik bij elkaar: drie laurierbladen, een theelepel korianderzaad, een theelepel komijn, een pijpkaneel, een halve theelepel zwarte peper, twee anijssterren, een theelepel karwijzaad, een theelepel chilipoeder, een halve theelepel gemberpoeder, een theelepel amchoor en een beetje asafoetida”, herinnert ze zich.

Garam Masala roosterde alles in een pan, wachtte tot de geur vrijkwam en maalde het mengsel daarna tot poeder. De heerlijke geur die opsteeg uit haar huisje trok direct de aandacht van de buurt. “Vanaf dat moment ging het los. Binnen twee maanden lag mijn product bij de Jumbo“, vertelt Garam Masala trots.

Garam is inmiddels 63, een goed moment om het wat rustiger aan te gaan doen. Volgende maand draagt ze het stokje over aan haar dochter Tikka.

 
Deel dit artikel: