Gadget dempt nare gesprekken tijdens kerstdiner

In de meeste families loopt het kerstdiner jaarlijks uit op ruzie. Het kerstdiner is een populaire gelegenheid om onuitgesproken frustraties en familievetes uit de hand te laten lopen. Elektronicafabrikant Philips komt met een nieuw product dat gesprekken tijdens het kerstdiner automatisch onhoorbaar maakt.

Foto: Wavebreakmedia / Doormu / Koldunov / Alex Ugalek / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Behalve ruzie zijn er rond het kerstdiner traditioneel gezien veel oninteressante verhalen en pijnlijke opmerkingen. Philips presenteerde kort voor kerst een dempende hoofdtelefoon die dergelijke ongewenste geluiden vrijwel onhoorbaar maakt.

De Philips CHP-1 is uitgerust met Speech Cancelling Technology™, dat 97 procent van het vervelende gezeur rond het kerstdiner uitdooft. Volgens de fabrikant wordt hierdoor de kans op ruzie met 68 procent gereduceerd. De demping is zo effectief, dat het voor uw familie überhaupt weinig zin heeft om weer een oersaai verhaal af te steken.

De reviews over de CHP-1 zijn overwegend positief, al klagen sommige gebruikers wel over pijnlijke stiltes. Maar volgens Philips komen die bij elk kerstdiner voor.

 
Deel dit artikel: