12 ℃

Gaan honden na hun dood ook naar de hemel?

Gaan honden na hun dood ook naar de hemel?
Foto: Mysikrysa / Shutterstock.com

Wie goed leeft en gelooft in God, gaat naar de hemel. Dat weten we allemaal. Maar hoe zit het eigenlijk met dieren? Mag uw hond mee naar de hemel? Wij vroegen het aan pastor Theo Buer.

“Regelmatig krijg ik de vraag of dieren ook naar de hemel gaan”, begint pastor Theo Buer. “Vooral gelovigen die net een huisdier hebben verloren hopen later met het dier te worden herenigd. Er wordt zelfs gesproken over een ‘hondenhemel’. Volstrekte onzin natuurlijk. God gaat echt niet voor elk schepsel een aparte hemel bouwen. Er is maar één hemel. Rest de vraag: zijn honden daar welkom?”

“Wat denkt u: dat er daarboven een roedel overleden viervoeters rondloopt?”, vraagt pastor Buer. “Nee, natuurlijk niet. Als God dieren in de hemel toelaat, dan zou Hij de hemel ook open moeten stellen voor Zijn andere schepsels. Stelt u zich eens voor: een hemel vol met ratten, spinnen, strontvliegen en miljoenen muggen. Dat is geen hemel meer hè? En wat dacht u van al die overleden mensen die allergisch zijn voor honden? Ook voor hen moet de hemel een fijne plek blijven.”

Wat gebeurt er dan met uw hond, nadat het dier is overleden? Pastor Buer: “De Bijbel geeft hier geen eenduidig antwoord op. Wel weten we dat honden ongelovige rotbeesten zijn. Daar is God niet dol op. Ik vrees dat het hiernamaals voor honden heel wat minder prettig is dan voor, ik noem maar wat, een bidsprinkhaan of een lieveheersbeestje.”

 
Deel dit artikel: