FvD wil scholen op oer-Hollandse basis: lederhosen, schnitzels und holzschuhe

Foto: Sahara Prince / The American Wanderer / Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Forum voor Democratie is van plan om eigen basisscholen op te richten. Volgens de partij zijn de reguliere basisscholen te ver afgegleden van aloude Hollandse normen en waarden.

Al enige tijd flirt de FvD met het concept Forumland: een beweging waar iedere participant van de partij, geheel buiten de echte maatschappij om, kan leven in een Minervaans walhalla. Critici spreken over een zuil, maar daar wil FvD-leider Thierry Baudet niets van weten: “Ik krijg jeuk bij het woord zuil. Het is nietszeggend en relativeert de rol van de leider. Wij zijn geen beweging van onderaf. Wij hebben een sterke leider met vergezichten en hermetische opvattingen. Ik zou dan ook liever willen spreken over een sekte.”

Om de natte droom van indoctrinatie levend te kunnen houden, moet je volgens Baudet al jong beginnen met het inpeperen van boreale gedachtegoed en dus wil Forum voor Democratie eigen basisscholen oprichten: “Wij zien dat de huidige basisscholen in Nederland een loopje nemen met onze identiteit en geschiedenis. Daar willen wij een eind aan maken. Op onze Forumland-scholen maken de scholieren weer kennis met de grootsheid van dit land. Er zijn periodes geweest dat wij als Nederlanders echt een belangrijk onderdeel waren van de wereldgeschiedenis. Pakweg 80 jaar geleden waren wij onderdeel van een wereldrijk. Daar mogen we trots op zijn. Met lederhosen, schnitzels en holzschuhen brengen wij die glansrijke periode op speelse wijze weer tot leven.”

 
Deel dit artikel: