16 ℃

FvD twijfelt over Baudet: “Hij blijft teveel een volksjongen”

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Binnen het Forum voor Democratie begint steeds meer twijfel te komen over het functioneren van partijleider Thierry Baudet. Veel leden morren over het hoge volkse karakter van Baudet. Zijn zware Brabantse accent lijkt zich nu tegen hem te gaan keren.

Nog niet zo lang geleden was Thierry Baudet de golden boy van het Binnenhof. De kiezers aten uit zijn hand. Zijn speeches vol verwijzingen naar stamppotten en badslippers gingen in het volk als het woord Gods in een ouderling. Zijn partijgenoten droegen hem op handen. Maar nu de opiniepeilingen het FvD minder goed gezind zijn, beginnen partijgenoten te morren. Baudets imago van gevatte volksjongen die het coronavirus een mussenstrontje op een akkerveld noemt, valt niet bij iedere FvD’er even goed.

Zo zegt een FvD-Kamerlid met een kekke bril, sikje en een moedervlek op zijn linkerhand die anoniem wil blijven dat hij de ‘verplichte balkenbrei tijdens elke lunch’ nu wel beu is. Een ander Kamerlid vindt dat Baudet ‘nu maar eens moet stoppen met dat eeuwige shaggie in zijn mondhoek’.

Baudet zelf heeft geen goed woord over voor al deze anonieme aantijgingen: “Al die kutjanussen moeten gewoon bakkes houwen.”

 
Deel dit artikel: