16 ℃

Fusie PvdA en Ajax steeds dichterbij

Fusie PvdA en Ajax steeds dichterbij
Foto: PvdA / Wiki Commons CC BY20

Een fusie tussen de Partij van de Arbeid en de Amsterdamse voetbalclub Ajax lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Dat bleek maandagavond tijdens een partijbijeenkomst in Amsterdam.

“Wie voelt zich hier rood?”, vraagt de gespreksleider in de zaal. Zo’n beetje iedereen steekt zijn hand op. Op de volgende, logische vraag (‘wie is hier fan van Ajax’) gaan evenveel handen de lucht in. De zaal is versierd met de logo’s van PvdA en Ajax, gebroederlijk naast elkaar.

Partijleider Attje Kuiken ziet de fusie met Ajax vooral als een ‘progressieve bundeling van krachten’: “Als we kijken naar de clubkleuren, dan zien we al duidelijk overeenkomsten. Ik denk dat een intensieve samenwerking nodig is om een vuist te kunnen maken tegen zowel de rechtse partijen als Feyenoord.”

In de peilingen staat de PvdA er slecht voor. De fusie met Ajax kan volgens Kuiken helpen om het tij te keren: “Ajax is een sterke partij met een trouwe achterban. Met spelers als Dusan Tadic is Ajax sterk op links, juist waar de PvdA alle aansluiting met de kiezer mist.”

 
Deel dit artikel: