18 ℃

Friesland waarschuwt Russische president Poetin: “Ons geduld is niet oneindig”

Foto: Shutterstock.com

Friesland roept de Russische president Poetin op om zijn troepen langs de grens met Oekraïne terug te trekken.

Zowel de Friese Commissaris van de Koning Arno Brok als de Friese legercommandant Fokko Boonsma hielden zich tot nu toe afzijdig in het Oekraïne-conflict, maar kwamen vandaag toch met een duidelijke waarschuwing aan het adres van de Russische regering: het geduld van de Friezen is bijna op.

Alles wijst erop dat Rusland een inval in Oekraïne voorbereidt. Terwijl andere wereldleiders de Russische president Poetin al hebben gewaarschuwd, bleef het vanuit Friesland tot nu toe angstvallig stil. Op het twitteraccount van de Friese Commissaris van de Koning Arno Brok wordt zelfs met geen woord gerept over het conflict.

De Friese legercommandant Fokko Boonsma kwam wel met een reactie. In een toespraak op Omrop Fryslan zei Boosma dat hij voorlopig geen troepen stuurt naar Oekraïne. “Uiteraard volgen wij de situatie op de voet, maar er zijn op dit moment geen concrete plannen voor militair ingrijpen”, benadrukte Boonsma. Maar hij waarschuwde ook: “Indien de Russen de aanval op onze bondgenoot Oekraïne doorzet, dan zal Friesland niet aarzelen om het regime van Poetin voorgoed het zwijgen op te leggen.”

 
Deel dit artikel: