Friese slager verkoopt pony

Het is druk in de slagerij van Sjikke Stienstra. De inventieve slager verkoopt sinds kort ponybiefstuk. Klanten staan in de rij voor het ambachtelijke ponyvlees.

Friese-slager-verkoopt-pony“Zielig? Nee hoor. We eten toch ook paardenvlees? Wat zit er in frikandellen, denkt u?”, vraagt Stienstra retorisch. “Het eten van paarden is in Nederland doodnormaal, maar tot nu toe belandden maar weinig pony’s op het bord. Dat is raar, want een pony is in feite een mislukt paardje”, zegt Stienstra. “Bejaarde pony’s gaan nu naar het destructiebedrijf, waar het vlees wordt vernietigd. Doodzonde, vind ik.”

Stienstra is de enige slager in Nederland die pony’s verwerkt. “Ik kwam op het idee door de pony van mijn dochter. Vroeger was ze dol op haar pony, maar de laatste tijd keek ze nauwelijks nog naar hem om. Anderhalve week later lag ‘ie in de vitrine. Mijn klanten reageerden heel enthousiast.”

Door het succes zijn de pony’s niet aan te slepen. “De meeste koop ik via Marktplaats. Dan zeg ik dat ‘ie voor mijn dochter is, hahaha!”, buldert de sympathieke slager. “Shetlanders zijn het lekkerst. Maar eigenlijk moet je gewoon een keertje komen proeven.”

 
Deel dit artikel: