21 ℃

Frenkie de Jong gaat voor maatschappelijke carrière

Frenkie de Jong stopt met voetballen. De 21-jarige middenvelder geeft aan zijn opleiding Accountancy moeilijk te kunnen combineren met de vele voetbaltrainingen en wedstrijden bij zijn voetbalclub, het Amsterdamse Ajax.

Foto: KIVNL / Shutterstock.com

“Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding, dat is het belangrijkste jaar”, vertelt De Jong. “Maar ik kom amper aan leren toe, omdat ik bijna elke dag wel een voetbaltraining heb. In het weekend spelen we ook vaak en als je een keertje afzegt omdat je voor een tentamen moet leren, krijg je gelijk scheve blikken.”

“Mijn ouders hebben altijd gezegd: maak je opleiding af. Dat heb ik goed in mijn oren geknoopt. Na de winterstop ga ik op stage bij de gemeente Ede-Wageningen, waar ik meer hoop te leren over administratie in een middelgrote organisatie. Als ik dan in de zomer ben afgestudeerd, hoop ik een leuke werkgever te kunnen vinden. Dat ik dan niet meer voetbal is jammer, maar ik vind wel een andere hobby.”

Diverse gemeenten hebben De Jong inmiddels al een werkplek aangeboden na de zomer. De gemeente Parijs heeft 75 miljoen over om De Jong te binden, de gemeente Manchester wil zelfs nog wat meer bieden mits de jongeling af en toe een balletje meetrapt bij de plaatselijke voetbalclub.

 
Deel dit artikel: