13 ℃

Franse overheid onderzoekt mysterieuze foto

De Franse geheime dienst onderzoekt een mysterieuze foto, waarop is te zien hoe twee mannen de Eiffeltoren vasthouden. Terwijl de mannen gehurkt op een grasveld zitten, raken ze de toren halverwege aan. Natuurkundig gezien is dat onmogelijk. De foto zorgde in de afgelopen maanden voor veel ophef.

toeristen-eiffeltoren-parijsHet is onduidelijk wanneer de foto precies is gemaakt en wie de twee mannen zijn. Toch zijn experts er van overtuigd dat de foto genomen is in Parijs. “De Eiffeltoren is duidelijk te herkennen. Ook de gebouwen aan de voet van de toren laten er geen twijfel over bestaan dat het hier om Parijs gaat”, zegt de Franse veiligheidsdeskundige Pierre Déchot.

De handen van de mannen raken de toren aan tussen de tweede en derde verdieping. Het is zeer raadselachtig hoe dat kan. Op internet wordt gesuggereerd dat de mannen reuzen zijn, maar volgens Déchot is dat uitgesloten. “Reuzen in Parijs waren ongetwijfeld opgevallen. Toch zijn er bij de autoriteiten geen meldingen binnengekomen over extreem grote mensen.”

Een team van internationale wetenschappers zal de foto in de komende tijd verder onderzoeken. Hierbij zullen ook metingen aan de Eiffeltoren worden verricht. “Volgens de laatste cijfers zou de Eiffeltoren 324 meter hoog zijn, maar deze foto doet vermoeden dat dat cijfer niet meer klopt.”

 
Deel dit artikel: