16 ℃
Bijna de helft van alle GL-PvdA-stemmen

Frans Timmermans niet verbaasd door zijn gigantische populariteit

Frans Timmermans niet verbaasd door zijn gigantische populariteit
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

DEN HAAG - Zo’n driekwart miljoen Nederlanders stemden bij de afgelopen verkiezingen op Frans Timmermans, een enorm aantal. Toch is Timmermans niet verbaasd door zijn gigantische populariteit.

GroenLinks-PvdA kreeg in totaal 1,6 miljoen stemmen. Daarvan waren er 750.000 miljoen voor Frans Timmermans. Dat betekent dat maar liefst 46 procent (!) van alle GroenLinks-PvdA-kiezers op Frans Timmermans stemde. “Ja, dat zijn duizelingwekkende cijfers, dat vind ik zelf ook”, glundert Timmermans.  “Toch ben ik niet verbaasd. Ik wist al langer dat ik geliefd ben bij de kiezer.”

“Ik denk dat ik wel weet waarom ik zo gewaardeerd word”, mijmert Timmermans. “Mijn populariteit heeft in de eerste plaats te maken met mijn charisma. Als ik een ruimte in loop, dan komt er ook echt iemand binnen. Ik straal een bepaald vertrouwen uit, begrijp je? Niet veel politici hebben dat. Daarnaast waarderen kiezers mijn bescheidenheid. Dus ja, ik snap heel goed dat de helft van onze achterban op mij persoonlijk heeft gestemd. En gezien de rest van onze kandidatenlijst is dat natuurlijk geen verrassing.”

 
Deel dit artikel: