11 ℃

Frans Timmermans neemt klimaatlied op

Frans Timmermans neemt klimaatlied op
Foto: Daria Lukoiko / Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

BUSSUM - Ontspannen staat Frans Timmermans voor de microfoon in de muziekstudio in Bussum. “Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik al mijn hele leven zing. Dus nee, heel zenuwachtig ben ik hier niet voor”, zegt Timmermans.

De lijsttrekker van PvdA/GroenLinks heeft zojuist zijn klimaatlied opgenomen. Het gaat om een cover van het bekende kerstnummer ‘I’m dreaming of a white Christmas’, die in december moet uitkomen. “Het lijkt misschien raar om in deze tijd van het jaar over kerst te zingen, maar zo gek is het niet. Het liedje moet nog worden gemixt en er moet nog een videoclip worden gemaakt. Dus wil je op tijd zijn voor kerst, dan moet je nu beginnen met de opnames”, legt Timmermans uit.

Timmermans heeft niet zomaar gekozen voor ‘White Christmas’. “Met dit liedje wil ik nogmaals aandacht vragen voor de klimaatproblematiek”, zegt Timmermans. “Door de klimaatverandering zullen we namelijk nooit meer een witte Kerst beleven. Zanger Bing Crosby had dat destijds ook al in de gaten, toen hij het liedje in 1942 voor het eerst uitbracht. Maar toen wilden we niet luisteren.”

Met zijn diepe basstem zingt Timmermans een stukje: “I’m dreaming of a white Christmas, just like the ones I used to know. Snap je? Eigenlijk was het nooit bedoeld als kerstliedje, maar als een klimaatwaarschuwing.”

 
Deel dit artikel: