14 ℃

Frans Timmermans mogelijk lijsttrekker PvdA/GroenLinks: “Ben dat klimaatgezeik nu wel een beetje zat”

Frans Timmermans mogelijk lijsttrekker PvdA/GroenLinks: “Ben dat klimaatgezeik nu wel een beetje zat”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Wie wordt de lijsttrekker van de combinatie PvdA/GroenLinks? Die vraag is nog niet beantwoord, maar Frans Timmermans lijkt op dit moment de meest voor de hand liggende keuze. Timmermans zegt zelf ook wel toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Timmermans is nu nog Eurocommissaris en houdt zich bezig met klimaatbeleid. “Kijk, in het begin was het best leuk in Brussel”, zegt Timmermans. “Je hebt daar een hoop cafeetjes waar je allerlei ambachtelijke abdijbieren kunt proeven. Maar inmiddels heb ik het daar wel gezien. Na een paar jaar neuzelen in Brussel wil je toch een treetje hoger op de ladder, snap je? Stiekem droom ik al langer over een functie in Den Haag. Dat is voor elke politicus nou eenmaal het walhalla.”

Is het Europese klimaatdossier dan ineens niet meer belangrijk? “Ja, natuurlijk wel”, zegt Timmermans. “Maar na al die jaren ben ik dat klimaatgezeik wel een beetje zat. Ik ben toe aan een functie met wat meer uitdaging. En het redden van de PvdA en GroenLinks is natuurlijk een veel grotere uitdaging dan het redden van de planeet.”

 
Deel dit artikel: