11 ℃

Frans Timmermans laat bolhoed voortaan thuis: “Ook geen smurfenliedjes meer”

Frans Timmermans laat bolhoed voortaan thuis: “Ook geen smurfenliedjes meer”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

DEN HAAG - Tijdens een bijeenkomst met leden van PvdA/GroenLinks bleek dat Frans Timmermans zijn bekende stijl achter zich heeft gelaten. “Bij een nieuwe functie hoort ook een nieuw uiterlijk”, aldus de kersverse lijsttrekker.

Met zijn kenmerkende bolhoed en lange, grijze baard was Timmermans jarenlang een bekende verschijning in de politiek en in de muziekwereld. Vooral de wat oudere Nederlanders denken bij de woorden ‘La la lalala lala la la la’ nog steeds aan Frans Timmermans. Toch ziet Timmermans er al lang niet meer zo uit als toen. De grijze baard is gebleven, maar de bolhoed is verdwenen.

In zijn eerste speech als lijsttrekker van PvdA/GroenLinks sprak Timmermans uitgebreid over klimaat, sociale ongelijkheid en herverdeling van kapitaal. Pas bij de vragenronde ging Timmermans kort in op zijn vorige leven als zanger.

“Die tijd is geweest”, lachte Timmermans toen iemand bij de partijbijeenkomst informeerde naar het muzikale succes van vroeger. “Ik heb ontzettend leuke herinneringen aan mijn optredens, maar smurfenliedjes zal je me niet meer horen zingen. Hoewel ik me nog steeds afvraag waar ze toch vandaan komen.”

 
Deel dit artikel: