16 ℃

Frans Timmermans dolblij met gelijkspel in EU: “Een absolute overwinning”

Frans Timmermans dolblij met gelijkspel in EU: “Een absolute overwinning”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Eurocommissaris Frans Timmermans zag zijn plan voor een nieuwe natuurwet vandaag niet sneuvelen. In de Milieucommissie van de EU waren uiteindelijk 44 leden voor het plan en evenzoveel leden tegen. Volgens Timmermans een eclatante overwinning.

Het ging er vanochtend stevig aan toe tijdens een bijeenkomst van de Milieucommissie van de EU. De inzet was het schrappen van de natuurwet die Timmermans graag aangenomen ziet worden. Timmermans heeft jaren gewerkt aan die wet en ziet het als een grootse en niet te onderschatten overwinning voor zichzelf dat de wet niet helemaal is afgeschoten.

We spreken Frans Timmermans telefonisch terwijl hij op het toilet zit. “Excuus voor alle bijgeluiden, maar ik heb gisteren nogal zwaar getafeld”, begint Timmermans.

Na zijn excuses te hebben uitgesproken, gaat hij inhoudelijk in op de stemming: “Ik heb wederom het onmogelijke voor elkaar gekregen. Het is echt een historisch moment voor de EU dat ik deze wet naar een gelijkspel-overwinning heb kunnen leiden. Zo zie je maar dat echt leiderschap altijd loont.”

Timmermans raadt dan ook iedere Europese burger aan om deze overwinning met hem te vieren: “Trek vandaag net als ik gerust een goede fles champagne open en leg een kilootje lamskoteletten op de barbecue. Dat heeft iedere Europeaan verdiend nu ik met hand en tand heb gevochten voor onze natuur.”

 
Deel dit artikel: