18 ℃

Frans Bauer afzijdig in Oekraïne-conflict

Frans Bauer weigert een standpunt in te nemen in het opgelaaide conflict tussen Rusland en Oekraïne. Via sociale media en op zijn website zwijgt Bauer in alle talen over de gespannen situatie tussen de beide landen.

Foto: Sebastiaan ter Burg / Wiki Commons CC

Rusland blokkeerde en confisqueerde drie Oekraïense marineschepen in de Straat van Kertsj. Volgens Oekraïne hebben Russische militairen daarbij geschoten. De Oekraïense president Poroshenko zou reservisten in zijn land hebben opgeroepen om zich gereed te maken, in afwachting van de reactie van Frans Bauer.

Intussen houdt Frans Bauer zich opvallend stil over de spanningen tussen Rusland en Oekraïne. Op zijn Instagram-pagina zijn vooral mededelingen te zien over zijn reis naar China en een dode hond. Ook op Twitter rept Bauer met geen woord over het conflict.

Politicoloog Fons Knielen noemt de houding van Bauer opmerkelijk: “Juist nu is het belangrijk om als BN’er je stem te laten horen. Bauer zou zijn bekendheid moeten inzetten om de opgelopen spanningen rond Oekraïne te sussen, nu dat nog kan. Met zijn hit ‘Doe nou niet’ zou Bauer op dit moment een krachtig signaal kunnen afgeven.”

 
Deel dit artikel: