17 ℃

Frankrijk wil daders ‘Zwarte Zaterdag’ vervolgen

Frankrijk wil daders ‘Zwarte Zaterdag’ vervolgen
Foto: Goran Jakus / Shutterstock.com

De Franse overheid gaat de daders van de zogenoemde ‘Zwarte Zaterdagen’ harder aanpakken. Elke zomer ontstaan op de snelweg lange files die het vakantieverkeer hinderen. Duizenden vakantiegangers worden daarvan het slachtoffer.

Het is een bekende frustratie van vakantiegangers. Op de wegen naar de Franse campings staan ze ineens muurvast in de file. De aanstichters van deze files gingen tot nu toe vrijuit, maar de Franse politie gaat ze voortaan actief opsporen.

“Een file ontstaat niet zomaar vanzelf. Er is natuurlijk één automobilist die met de file begint”, legt woordvoerder Pierre Laval van de Franse verkeerspolitie uit. “Dit zijn buitengewoon laffe acties, die het vakantieplezier van duizenden automobilisten verpesten.”

Over het motief van de daders heeft de politie geen idee. “Een terroristisch motief lijkt uitgesloten. We vermoeden dat de daders van Zwarte Zaterdag gewoon een hekel aan caravans hebben”, aldus Laval. “Ze plannen hun files bewust op de dagen met het meeste vakantieverkeer. En zelf staan die hufters altijd vooraan.”

 
Deel dit artikel: