Frank de Boer goede keus van KNVB: “Statistisch gezien moet hij weer eens winnen”

Foto: Kivnl / Shutterstock.com

Na maanden van speculaties heeft de KNVB Frank de Boer als nieuwe bondscoach aangesteld. Dit kan wel eens een zeer goede keuze blijken te zijn, want volgens de wetten van de logica is het voor De Boer bijna onmogelijk om de komende tijd nog meer te verliezen.

Voetbalminnend Nederland reageert zuinig op de aanstelling van Frank de Boer als trainer van het Nederlands elftal. Maar er is één beroepsgroep die laaiend enthousiast is: de statistici. Volgens statisticus Sander de Wis is het zelfs een gouden greep: “De statistieken van Frank de Boer bij de laatste drie clubs waar hij werkte zijn bedroevend slecht. Op het lachwekkende af. En dat kan in de hermetische wereld der statistieken maar één ding betekenen: vanaf nu kan hij alleen nog maar winnen.”

Frank de Boer zelf blijft overigens stoïcijns onder al deze analyses: “Ah, weet je wat het is. Ik kan me er wel druk om maken, maar uiteindelijke zijn al die statistieken ook maar willekeurige cijfertjes. Statistici zijn nou eenmaal geen voetbalkenners. Ik ga laten zien dat ze het mis hebben.”

 
Deel dit artikel: