21 ℃

Frank de Boer: “Voetbal is toch niet zo mijn ding”

Ajax krijgt een nieuwe trainer. Frank de Boer heeft de directie van de Amsterdamse club laten weten dat hij zijn contract niet zal uitdienen. “Voetbal is misschien toch niet zo mijn ding”, aldus De Boer.

Frank-de-Boer-AjaxDe fans en spelers zijn teleurgesteld, nadat Ajax de landstitel aan zich voorbij zag gaan. De Boer zou zijn beslissing om op te stappen echter al eerder hebben gemaakt.

“Ik heb gemerkt dat ik de afgelopen tijd toch wat minder plezier beleef aan voetbal. Daarnaast gaat er ontzettend veel tijd in zitten. Mijn vrouw heeft er wel eens moeite mee dat ik elk weekend langs het veld sta”, zegt De Boer.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars begrijpt de beslissing van De Boer. “Ajax is een leuke club, waar veel professionals plezier aan beleven. Maar sommige spelers nemen het allemaal wel erg serieus. De Boer hoeft niet zo nodig te winnen. Hij kwam hier vooral voor de gezelligheid.”

Wat De Boer na zijn vertrek gaat doen, weet hij nog niet. “Ik heb een brede interesse. Vliegtuigspotten, bijvoorbeeld. Zo’n Boeing is een indrukwekkende machine hoor. Je snapt niet dat zo’n enorm toestel in de lucht blijft. Misschien verruil ik mijn plekje langs het voetbalveld voor een plek langs de Polderbaan”, aldus de Boer.

 
Deel dit artikel: