27 ℃

Fractievoorzitter Partij voor de Dieren stapt op na doodslaan mug: “Onomkeerbare fout”

Fractievoorzitter Partij voor de Dieren stapt op na doodslaan mug: “Onomkeerbare fout”
Foto: YT CC

DEN HAAG - Esther Ouwehand stapt op als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Ouwehand zal bij de komende verkiezingen ook geen lijsttrekker zijn. De reden hiervoor is dat Ouwehand afgelopen nacht een storende mug in haar slaapkamer heeft doodgeslagen. Na de nodige ophef binnen de eigen partij heeft Ouwehand besloten om de hand in eigen boezem te steken.

“Na een lange werkdag was ik erg toe aan een goede nachtrust”, laat Ouwehand in een officiële verklaring weten. “Net op het moment dat mijn ogen dicht begonnen te vallen, hoorde ik een mug zoemen. Mijn impulsiviteit won het van mijn ratio; ik sloeg de mug met de platte hand keihard dood tegen de muur. Het bloed droop naar beneden op de vloer. Een paar minuten later drong pas tot me door wat ik had gedaan. Ik voelde me zo intens schuldig dat ik er niet van heb kunnen slapen.”

Partijvoorzitter Ruud van der Velden vindt dat Ouwehand beter had moeten weten: “Van zo’n ervaren politicus verwacht je een dergelijke misser niet. Het handelen van Ouwehand druist volledig in tegen de waarden en de visie van onze partij. Dat is kwalijk. Net die mug had een belangrijke rol kunnen spelen in ons toch al kwetsbare ecosysteem. Eeuwig zonde dus. Ouwehand heeft een onomkeerbare fout gemaakt.”

Kamerleden van andere partijen reageren wisselend op het vertrek van Ouwehand. Zo vindt demissionair minister-president Rutte het bewonderenswaardig dat Ouwehand meteen haar verantwoordelijkheid neemt en opstapt na het maken van zo’n blunder. PVV-lijsttrekker Geert Wilders doet de gehele kwestie af als muggenzifterij.

 
Deel dit artikel: