18 ℃

Foto huilende peuter is World Press Photo van het jaar

Foto: Firma V / Shutterstock.com

De foto van een huilend meisje aan de grens is uitgeroepen tot World Press Photo van het jaar in de categorie ‘Klein Leed’. 

De World Press Photo van het jaar laat het huilende meisje Shania zien in haar vinexwoning aan de Belgisch-Nederlandse grens. Vader Ricardo Luyfel plaatste de foto in november op Facebook. De jury prees vooral de details op de foto.

“Heel knap hoe de fotograaf erin geslaagd is de emotie van dit kind vast te leggen. Deze foto grijpt je bij de strot en laat niet meer los. Daarnaast vindt de foto herkenning bij de toeschouwer. We zijn immers allemaal ooit peuter geweest”, staat in het juryrapport.

Volgens de fotograaf was het maken van de foto niet eens heel moeilijk. “Eigenlijk is de foto min of meer toevallig ontstaan. Mijn vrouw deed er alles aan om Shania haar bek te laten houden en ik zat intussen wat met mijn telefoon te spelen. Per ongeluk maakte ik een foto”, aldus Luyfel. “Er waren genoeg momenten om deze foto te kunnen maken. Mijn dochter heeft van nature een heel nare persoonlijkheid en jankt eigenlijk de hele godganse dag.”

 
Deel dit artikel: