14 ℃

Formule 1 wil in Nederland maar niet aanslaan, ondanks het succes van Verstappen

Formule 1 wil in Nederland maar niet aanslaan, ondanks het succes van Verstappen
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com

ZANDVOORT - Ondanks het succes van Max Verstappen lijkt Nederland nog niet echt warm te lopen voor de Formule 1. Volgens autosportjournalist Paul Kammerlaan is Nederland ‘gewoon niet zo’n Formule 1-land’.

Het zal velen ontgaan: dit weekend vindt de Grand Prix van Nederland plaats op het circuit van Zandvoort. Bovendien is de regerend wereldkampioen een Nederlander. Maar ondanks dat komt de interesse voor de Formule 1 maar niet van de grond. “Het zou voor Max Verstappen natuurlijk veel leuker zijn als Nederland wat meer belangstelling zou tonen voor zijn sport. Het is eigenlijk een wonder dat hij ondanks het totale gebrek aan steun toch zo goed weet te presteren”, aldus Kammerlaan.

“Nederland is van oudsher toch meer een voetballand”, denkt Kammerlaan. “Als het Nederlands vrouwenelftal op een EK of WK speelt, kleurt het hele land oranje. Straten worden versierd en iedereen hangt voor de televisie om maar geen seconde van de wedstrijden te missen. Hoe anders is dat bij de Formule 1, waar werkelijk geen hond in geïnteresseerd lijkt. Je ziet het ook bij de jeugd. Heel veel kinderen zitten op voetbal, maar vrijwel geen enkel kind zit op Formule 1.”

 
Deel dit artikel: