16 ℃

Wat doet Max Verstappen eigenlijk doordeweeks?

Wat doet Max Verstappen eigenlijk doordeweeks?
Foto: Cristiano Barni / Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

We kennen hem allemaal als de kampioen van de Formule 1. Toch weten maar weinig mensen wat Max Verstappen doordeweeks doet.

Het zijn drukke tijden voor Max Verstappen. In het weekend reist hij de hele wereld over om te racen in de Formule 1. “Het is een uit de hand gelopen hobby”, lacht hij. “Ik zou er best van kunnen leven, maar ik moet ook aan mijn carrière denken.”

En dus meldt Max zich elke maandag weer netjes bij Van Hierschot Afvalverwerking. “Ik werk hier al vanaf mijn zestiende, van maandag tot en met donderdag. Echt een fantastisch bedrijf”, vertelt hij. “Vies werk? Nee, dat valt wel mee. Ik draag handschoenen, dus in principe raak ik het afval niet eens aan. En het is altijd gezellig met de jongens op de vrachtwagen. De meeste collega’s weten niet eens dat ik in het weekend Formule 1-coureur ben.”

En als hij moet kiezen? “Ja, dan kies ik toch voor de Formule 1”, zegt hij na lang twijfelen. “Maar doordeweeks moet je natuurlijk ook iets te doen hebben. Veel mensen denken dat Formule 1-coureurs doordeweeks op de bank hangen, maar dat is een misverstand. Er wordt hard gewerkt hoor. Zo’n jongen als Hamilton bijvoorbeeld, die staat ook gewoon vier dagen per week badkamers te betegelen.”

 
Deel dit artikel: