16 ℃

Formule 1-fans boos op Verstappen: “Wij willen onze saaie en voorspelbare sport terug”

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Steeds meer Formule 1-fans keren zich tegen Max Verstappen. Volgens hen heeft de Nederlander van hun oersaaie sport iets spectaculairs gemaakt en daar zitten ze niet op te wachten.

Zondag was de een-na-laatste race van het Formule 1-seizoen 2021. Het werd een waar spektakel. En juist dat stuit tegen de borst van de verstokte Formule 1-fan. Volgens deze fans is Max Verstappen verantwoordelijkheid voor het feit dat de sport totaal is verziekt. Jesper Maanzaad, voorzitter van ‘Hup Formule 1′ is duidelijk over zijn afkeer: “De Formule 1 is gemaakt om in mooie auto’s in formatie naar de finish te rijden. Niet voor allerlei gekkigheid.”

Historisch bezien heeft Maanzaad gelijk. Elk jaar was voor het begin van het seizoen al duidelijk wie kampioen zou worden en er werd nooit ingehaald, omdat dat als unfair werd beschouwd. De laatste tijd wordt door Verstappen aan dit herenakkoord gemorreld en dat vindt Maanzaad verwerpelijk: “Formule 1 was mijn rustpunt in de week. Een mooi momentje om mijn nagels en mijn neusharen te knippen en een middagdutje te doen. Na een race was ik weer helemaal het mannetje. Tegenwoordig zit ik met zweet in mijn bilnaad naar een race te kijken en terroriseer ik mijn familie omdat ze hun bekken moeten houden. Dat is toch allemaal niet nodig?”

 
Deel dit artikel: