23 ℃

Fluitconcert tijdens Ajax – Feyenoord wordt uitgebracht op CD

Fluitconcert tijdens Ajax – Feyenoord wordt uitgebracht op CD
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

AMSTERDAM - De klassieker Ajax–Feyenoord moest zondag 24 september worden afgebroken wegens ongeregeldheden. De wedstrijd werd de woensdag erna uitgespeeld, maar het voetbal was niet van hoog niveau. Het fluitconcert van het publiek was dat wel. Dat wordt uitgebracht op CD.

Het is niet eerder voorgekomen dat een fluitconcert tijdens voetbal door critici zó gewaardeerd werd. Diverse kranten en online media waren lovend over het publiek, dat het fluitconcert inzette vanaf de 22ste minuut. “Een fluitconcert op hoog niveau”, werd het genoemd. De Amsterdamse ondernemer John de Geus ziet er brood in en wil het fluitconcert uitbrengen op CD.

De Geus: “Ik hoorde het publiek losgaan en wist: hier heb ik goud in handen. Meteen de maandag erna heb ik de rechten gekocht.” De Geus wil niet zeggen hoeveel geld ermee gemoeid is: “Maar je moet denken aan een getal met vier cijfers.”

Een woordvoerder van de KNVB prijst de actie van De Geus: “Grote klasse. Dat ook het publiek nu eens de waardering krijgt dat het verdient, dat doet mij goed. Want de supporters zetten zich met ziel en zaligheid in voor zo’n wedstrijd.”

Op YouTube is het fluitconcert terug te luisteren. De CD komt medio december op de markt.

 
Deel dit artikel: