18 ℃

Floor (26) verbreekt liefdesrelatie omdat ze last heeft van ontbindingsangst

Floor (26) verbreekt liefdesrelatie omdat ze last heeft van ontbindingsangst
Foto: Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

Na vijf dolgelukkige jaren met Ralf (29) heeft Floor den Draaijer (26) uit Leiden uitgerekend op Valentijnsdag besloten om de stekker uit de relatie te trekken. Hoewel Floor ervan overtuigd is dat Ralf de liefde van haar leven is en zij eigenlijk niets liever wil dan met hem trouwen en kinderen krijgen, durft ze het niet aan. Floor heeft namelijk erg last van ontbindingsangst.

“In het begin van de relatie was ik er nog niet zo mee bezig”, legt Floor uit, “maar naarmate de jaren verstreken en de relatie serieuzer werd, nam mijn angst om te ontbinden steeds meer toe.”

Floor vertelt dat ze haar ontbindingsangst nooit met Ralf heeft gedeeld, waardoor de relatiebreuk voor Ralf als een enorme verrassing kwam: “Ralf is het beste wat me ooit is overkomen en precies daarom verbreek ik onze relatie. Ik moet er namelijk niet aan denken hoe indringend die stank voor hem moet zijn als ik plotseling zou ontbinden, bijvoorbeeld na mijn overlijden. Zoiets verschrikkelijks gun je niemand, vooral niet de man van wie je zielsveel houdt.”

Hoewel Floor vanwege de relatiebreuk nu erg verdrietig is, wil ze er ook op vertrouwen dat ze op een dag een jongen tegen het lijf zal lopen bij wie ze haar ontbindingsangst los kan laten: “De liefde die ik voor Ralf had en het geluk dat hij me gaf, ga ik nooit meer ervaren bij iemand anders. Mocht ik daarom straks bij een nieuwe vriend toch gaan ontbinden, dan vind ik dat helemaal niet erg.” Floor ziet de liefdesrelatie met haar toekomstige man als een aangepaste afsluiter van een sprookje: en ze leefden nog.

 
Deel dit artikel: