12 ℃

Flinke boete voor werkloos buiten zitten

De overheid gaat strenger optreden tegen werklozen die met dit mooie weer in het zonnetje denken te mogen zitten. “Het is niet de bedoeling dat mensen met een uitkering een beetje op hun luie krent gaan zitten. Oók niet met mooi weer”, aldus Herman de Wever van de Raad voor het Uitkeringsrecht.

buiten-zitten-strenger-beboet“Het is ronduit onfatsoenlijk om met dit weer buiten te gaan zitten, terwijl je leeft van een uitkering”, zegt De Wever. “Je kunt het niet maken om in het zonnetje van je uitkering te genieten, terwijl hardwerkende mensen in een bloedheet kantoor voor jou geld zitten te verdienen.”

De Raad voor het Uitkeringsrecht deelt hoge boetes uit aan uitkeringsgerechtigden die worden betrapt. “Als je om wat voor reden dan ook werkloos bent, dan ga je binnenshuis solliciteren. Werklozen kunnen het zich niet veroorloven om maar een beetje op het terras te hangen. Profiteurs die menen hun tijd te kunnen verspillen in de achtertuin, worden flink gekort op hun uitkering”, waarschuwt De Wever. De boete kan oplopen tot maximaal 900 euro.

“Wie met een zomers kleurtje het UWV-gebouw binnenloopt valt uiteraard direct door de mand”, zegt De Wever. “Maar we zetten ook surveillancewagens in”.

 
Deel dit artikel: