20 ℃

Flexwerkers zetten bedrijven vandaag eens flink in het zonnetje

Foto: A Lot Of People / Shutterstock.com

Vandaag is het de Dag van de Flexmedewerker. Op deze dag laten deze arbeidskrachten de medewerkers in vaste dienst zien hoe dankbaar ze zijn voor de vrijheid die hen geboden wordt. Velen van hen zetten een groot deel van hun exorbitante financiële compensatie in voor borrels, evenementen, zoetigheden en geschenken.

De Dag van de Flexmedewerker vindt traditioneel plaats op de derde donderdag van juni. Het gaat vooral om een stukje bewustwording voor zowel de flexibele als de vaste arbeidskrachten. De ene flexwerker toon een stukje dankbaarheid aan de onderbetaalde vaste ruggengraat van de onderneming, en tegelijkertijd laten ze ook een glimp zien van de luxepositie van de flexwerker.

“Een complimentje is natuurlijk leuk, maar liefde gaat natuurlijk vooral door de maag!”, zegt de 38-jarige Marie Mansere uit Heemstede als ze bedrijfskantine binnenloopt met dozen vol champagne en luxe taarten. “Ja, ik krijg het geld anders toch niet op, ondanks dat ik zelf kan bepalen wanneer ik werk en dus zeeën van tijd heb om te winkelen. Eigenlijk heb ik vooral gewoon medelijden met die vastgeroeste kliek met een vast contract.”

 
Deel dit artikel: