27 ℃

FlevoHogeschool start met masteropleiding cassière

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

Als eerste opleidingsinstituut van ons land is de FlevoHogeschool gestart met het werven van studenten voor een masteropleiding cassière. Vanaf september zullen de eerste masterstudenten instromen om het vak van cassière op hbo-niveau onder de knie te krijgen.

Inhoudelijk komt de opleiding tegemoet aan de centrale rol die de kassamedewerker heden ten dage vervult. De woordvoerder van de FlevoHogeschool legt uit: “De medewerker achter de kassa kan de enige zijn die persoonlijk contact heeft met de klant. Ooit dachten we dat die rol klein en onbelangrijk was. Tegenwoordig is veel meer duidelijk over de sociale en maatschappelijke rol van het kassapersoneel. U moet zich voorstellen dat het hierbij niet alleen over kassasystemen en rekenvaardigheid gaat, maar ook om het beheersen van de belangrijkste Europese talen en de eenvoudigste beginselen van gebarentaal. Daarbij is vroegsignalering van dementie en verslavingsgevoeligheid de laatste jaren steeds belangrijker geworden.”

Vanuit het grootwinkelbedrijf is veel interesse om het praktijkdeel in te vullen. Wie de opleiding succesvol heeft afgerond krijgt de titel ‘mastercashier’ (mc.). Naast de masteropleiding voor cassière start de FlevoHogeschool met een opleidingstraject op bachelorniveau voor aspirant vakkenvullers.

 
Deel dit artikel: